Cybersprint versnelt internationale groei met nieuwe investering van € 700.000

Cybersprint versnelt internationale groei met nieuwe investering van € 700.000

© Daniel Verkijk

Veiliger internet

Cybersprint helpt het internet veiliger te maken. In eerste instantie voor hun klanten, maar uiteindelijk voor alle betrokken consumenten. Verouderde of vergeten servers en websites zijn favoriete targets voor criminelen. De softwareoplossing van Cybersprint geeft een overzicht van alle publiekelijk toegankelijke websites die horen bij een organisatie. Met behulp van real-time intelligence-feeds wordt elke afwijking op basis van visuele en gedragsveranderingen gerapporteerd. Daarnaast bewaakt Cybersprint continu de Social Media en het Dark Web op kwaadaardige activiteiten die zich tegen de klanten van Cybersprint keren. Hierdoor is het bedrijf in staat om klanten onmiddellijk op de hoogte te brengen van hacks of verdachte activiteiten. Klanten kunnen dan direct actie ondernemen, voordat andere gebruikers of zoekmachines iets opmerken. Deze activiteiten worden gegroepeerd in het nieuwe domein ‘Digital Risk Monitoring’.

Pieter Jansen is verheugd met de nieuwe investering

Cybersprint is er klaar voor om de volgende stap te zetten, van startup naar scale-up. Het is mijn persoonlijke missie om kwaadwillende hackers altijd een stap voor te blijven. Om dit te bereiken monitoren en analyseren we continu waar cybercriminelen zich mee bezig houden en wat de laatste ontwikkelingen zijn. Deze investering maakt mogelijk dat we nog sneller in staat zijn om organisaties, waar dan ook ter wereld, te helpen kwetsbaarheden te signaleren en aanvallen te voorkomen.

Sinds de vestiging in The Hague Security Delta (HSD) in juni 2016 heeft Cybersprint zich bewezen bij internationale financiële instellingen en de overheid zoals de Gemeente Den Haag als een betrouwbare partner. Klanten zijn positief over Cybersprint omdat het bedrijf zich inzet op een voor de klanten nieuw terrein en hen alarmeert over tot dan toe onbekende cyberdreigingen.

Cybersprint versnelt internationale groei met nieuwe investering van € 700.000

V.l.n.r.: Maarten Timmerman (Cybersprint), Marty Le Clercq (InnovationQuarter), Constantijn van Oranje (StartupDelta), Arthur van der Wees (Arthur’s Legal), Pieter Jansen (Cybersprint), Francis Quint (InnovationQuarter), Lennard Zwart en Johan Stins (InnovationQuarter) © Daniel Verkijk

Gunstige marktpotentie

Malware, phishing, gestolen gegevens en datalekken zijn actuele problemen waarvan verwacht wordt dat deze in de aankomende jaren steeds groter worden. Grote partijen zoals Verizon en Cisco voorspellen een sterke stijging van het aantal cyberaanvallen. Tegelijkertijd wordt de maatschappij steeds digitaler en worden cybercriminelen steeds professioneler. De regelgeving omtrent cybersecurity wordt bovendien steeds strenger. De potentiele marktvraag naar de oplossingen van Cybersprint is onder deze omstandigheden gunstig.

 Fintech als benchmark

De financiële sector biedt grote kansen voor de producten van Cybersprint vanwege de unieke positie op het gebied van cybersecurity. Banken beheren belangrijke websites en gevoelige persoonsgegevens en het vertrouwen in hun integriteit is van essentieel belang.  De kennis en ervaring die Cybersprint in de financiële sector op doet wordt meegenomen in de andere focussectoren.

Francis Quint, hoofd InnovationQuarter Capital: “Helaas groeit het aantal cyberaanvallen. Met de investering in Cybersprint draagt InnovationQuarter bij aan het vergroten van een veilige digitale omgeving. Bedrijven als Cybersprint bevestigen het sterke trackrecord van Nederland op het gebied van cybersecurityoplossingen en die van de regio Den Haag in het bijzonder.”

EFRO / Europees fonds voor regionale ontwikkeling van de Europese Unie.