Smart Industry fieldlab RoboHouse officieel geopend

Smart Industry fieldlab RoboHouse officieel geopend

André Boer verwelkomde de aanwezigen en feliciteerde RoboHouse met de opening: “Voor het netwerk van HI, hightech maakbedrijven en -toeleveranciers, is het toepassen van robotica en andere slimme maaktechnologie essentieel voor de internationale concurrentiepositie. Daarom ondersteunen we RoboHouse en het verband waarin RoboHouse samenwerkt met andere fieldlabs, SMITZH.”

 

“Veel bedrijven beseffen dat er winst te behalen valt door het automatiseren van bedrijfsprocessen, maar ondernemers weten vaak niet waar ze moeten beginnen”, zegt Jaimy Siebel, manager van RoboHouse. “Bij RoboHouse kunnen ondernemers niet alleen zien wat er bestaat op het gebied van robotica, zij worden ook geholpen bij het identificeren van de plekken in hun bedrijf waar automatisering een oplossing biedt. Deze oplossingen kunnen vervolgens gevalideerd worden in het testcentrum van RoboHouse.”

 

RoboHouse is er niet alleen voor bedrijven. Ook ontwikkelaars en studenten kunnen lid worden van RoboHouse en tegen gereduceerd tarief gebruikmaken van de robotfaciliteiten en de werkplaats. Daarnaast biedt RoboHouse voor een breed publiek cursussen aan, bijvoorbeeld over het programmeren van een robotarm in een robot operating system of het koppelen van een sensor aan een neuraal netwerk.

 

RoboHouse is een initiatief van de TU Delft, TNO, RoboValley en de bedrijven Festo en ABB. Het fieldlab is gevestigd op de TU Delft Campus en onderhoudt nauwe contacten met onderzoekers van het TU Delft Robotics Institute. Wilt u meer weten over RoboHouse, dan kunt u direct contact opnemen met Jaimy Siebel. Meer weten over de maakindustrie of de overige fieldlabs uit SMITZH, schakel dan met Anton Duisterwinkel.