Tijdelijk kortingsvouchers Smart Manufacturing beschikbaar
5 March, 2021 by
Tijdelijk kortingsvouchers Smart Manufacturing beschikbaar
Administrator
| No comments yet

Steeds meer bedrijven passen slimme maaktechnologie toe. Automatiseren, robotisering, digitaliseren: technologie biedt allerlei mogelijkheden om met de huidige staf meer, goedkoper, sneller en met een betere kwaliteit te produceren. Er zijn zoveel mogelijkheden dat bedrijven vaak door de bomen het bos niet meer zien.

Welke technologie kent een goede business case, lost bestaande knelpunten op en wordt omarmd door het personeel? Omdat het over flinke investeringen kan gaan, is het verstandig eerst de haalbaarheid van een klein aantal scenario’s te onderzoeken. SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland) biedt daar hulp bij, door bedrijven in contact te brengen met deskundigen en door de kosten voor een haalbaarheidsonderzoek of kiemproject voor de helft te dekken.

SMITZH is een programma met als doel de Zuid-Hollandse maakindustrie en zijn technologische toeleveranciers te ondersteunen bij het toepassen van Smart Manufacturing. Smart Manufacturing, ofwel het automatiseren, robotiseren en digitaliseren van de productie, biedt de maakindustrie de kans om concurrerend en duurzaam door te groeien. Het gezamenlijk aanbod van acht fieldlabs met specialismen als 3D-printen, big data en robotica, kan maakbedrijven helpen om hun producten concurrerend te produceren. Met de nieuwste technologie is dat ook voor kleine series en/of enkelstuks al interessant.

De vouchers en het programma worden gefinancierd door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de Provincie Zuid-Holland en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De beschikbaarheid van de vouchers is tijdelijk. De aanvraagperiode loopt totdat de vouchers op zijn. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Op de SMITZH site is meer informatie te vinden over de vouchers, de voorwaarden, Smart Manufacturing en het gezamenlijk aanbod van de acht fieldlabs.

Sign in to leave a comment